Hjälpa mormor i Strängnäs med hennes städ

Hejsan på er kära läsare

Idag efter jobbet ska jag till min mormor i Strängnäs och hjälpa till med hennes städ. Jag brukar åka dit emellanåt och hjälpa henne med både städ och handling. Hon är inte den som ber om hjälp men jag vet att hon uppskattar det. Som tack för att jag hjälper henne så brukar hon baka min favoritkaka, eller jag har två olika som är mina favoriter som hon gör. Den ena är en mjuk kaka, lite lik en sockerkaka men det är något som gör den lite annorlunda och så väldigt god. Sen gör hon en glasyr på Oboy och lägger över, alltså det är så att det vattnas i munnen på mig när jag tänker på den.

Den andra favoriten är också en mjuk ljus kaka av något slag med har en slags glasyr eller frosting av florsocker tror jag och så har hon strössel på. Kanske är det just för att det är mormor som har bakat som gör det extra gott. Jag har försökt baka dem själv också men det blir aldrig lika bra som henne. Ungefär som när jag var liten och mamma skulle laga sån gröt till mig som mormor alltid gör, det blev inte alls lika gott! Det är något hon gör annorlunda men jag vet inte vad, någon hemlig ingrediens kanske.

Nu är det bara en stund kvar på jobbet och sedan ska jag till Strängnäs, det känns skönt att det är så nära och att jag kan åka dit så ofta. Det är liksom en trygghet för både mormor och mig att ha varandra på så nära håll. Hoppas ni har en fortsatt fin eftermiddag och att ni får en fin och mysig kväll. Man måste ju inte spara allt mysigt till helgen. Kram på er!